Doula, Zwangerschapsbegeleiding & Cursussen

Hi,

Ik ben Mandy Brummel, getrouwd met Shaen, moeder van Denn en gepassioneerd geboortewerker. Wat mij typeert is een open blik naar de wereld. Ik ben een doorzetter met een gezonde dosis zelfspot en humor. Als Doula ben ik positief, liefdevol betrokken en professioneel.

Toen ik in 2015 tegen alle verwachtingen in zwanger bleek te zijn, kon ik mijn geluk niet op! Omdat ik de jaren daarvoor ernstig ziek was geweest, had ik inmiddels geleerd wat mijn lichaam nodig had om goed te kunnen functioneren. Tijdens mijn zwangerschap was ik mij meer dan ooit bewust van de invloed die ik zelf had op mijn eigen ontwikkeling en die van het kleine mensje in mijn buik.

Om zo goed mogelijk voor mijzelf en mijn kindje te kunnen zorgen in deze bijzondere periode, verdiepte ik me in natuurlijke zwangerschap en geboorte. In 2016 werd Denn thuis geboren tijdens een prachtige bevalling. Er heerste een sfeer van rust en vertrouwen en ik voelde me gesteund; alle factoren om vanuit mijn eigen kracht te kunnen bevallen.

natuurlijke zwangerschap en geboorte
En precies dat gevoel wilde ik vanaf dat moment doorgeven aan andere moeders, zodat zij ook met een trots en fijn gevoel terug kunnen kijken op de geboorte van hun kindje.

Kennismaking plannen?

1 + 6 =

Mama Support

Voor mijn zwangerschap werkte ik als hormonaal balanscoach en hielp ik vrouwen in hun zoektocht naar een vitaler leven. Toen ik zelf moeder werd, realiseerde ik me des te meer hoe belangrijk de basis voor de verdere ontwikkeling van een baby is. In mijn ogen begint dat bij de moeder. Zij is immers de belangrijkste persoon in het leven van haar baby. Dit begint al tijdens de zwangerschap en is afhankelijk van hoe een moeder zich fysiek, emotioneel en mentaal voelt. Het is voor mij een feestje om mijn kennis en ervaring te kunnen delen met ouders, zodat zij zelf kunnen bepalen wat goed voelt voor henzelf en hun kindje.

Jouw bewuste keuzes
Je zult merken dat je tijdens je zwangerschap veel informatie en adviezen krijgt, waardoor het niet altijd makkelijk is om daarin je eigen stem te vinden en bewuste keuzes te maken. Ik vind het een voorrecht dat ik moeders en vaders, in deze belangrijke periode mag begeleiden zodat zij zich gehoord en gesteund voelen in de tijd rondom de geboorte van hun kindje. Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen in deze bijzondere periode? Neem dan contact op voor meer informatie of het inplannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik ontmoet je graag!

Liefs Mandy 

Geboorte Benjamin 

De vraag aan Mandy of ze bij onze bevalling aanwezig wilde zijn stelden we eigenlijk vrij spontaan. De energie klopte en het leek me ontzettend fijn om een vrouw aan mijn zijde te hebben. Iemand die weet wat ik meemaak en er voor mij en mijn partner is tijdens het hele proces.

De geboorte van Benjamin verliep compleet anders dan ik vooraf had gedacht, maar dankzij de aanwezigheid van Mandy bleef ik rustig, kon ik op mijn ademhaling blijven letten en kijk ik terug op een waanzinnig mooie en bijzondere 36 uur. Mandy heeft ervoor gezorgd dat mijn partner en ik ons de gehele tijd op ons gemak voelden en we ons geen moment druk hebben gemaakt. Ik gun iedereen een Doula zoals Mandy tijdens de geboorte!

De geboorte van Benjamin was extra bijzonder en mooi omdat jij erbij was – ik ben je heel dankbaar.

– Iris Jegen

Eendaagse bevalcursus.

De een-daagse cursus ‘positief bevallen’ is een mooie cursus voor als je niet veel tijd hebt, maar toch overal iets van wilt weten. De cursus geeft zowel tips en trucs voor voor en tijdens de bevalling. Mandy brengt de informatie op een leuke manier over. De cursus is van A tot Z interessant. Ondanks dat we al eerder een bevalling hebben meegemaakt, waren er toch nog een aantal nieuwe interessante weetjes. Het mooie naslagwerk dat we na de cursus meekregen hebben we nog een aantal keren goed doorgelezen. De cursus is zowel voor de vader als voor de moeder interessant. Er was alle ruimte voor persoonlijke inbreng en het stellen van vragen. We vonden het fijn dat het geen standaard ‘pufcursus’ was.

– Rowena Peters

Meerdaagse bevalcursus. 

Wij hebben de Mama Support cursus bij Mandy gevolgd. De cursus was heel erg positief, gezellig en leerzaam. Wij hebben een goed gevoel en veel meer vertrouwen om de geboorte van onze zoon tegemoet te gaan. Mama Support is zeker een aanrader voor de beginnende mama en papa. Het is fijn om te weten dat je meerdere keuzes hebt tijdens de bevalling. Ook de toekomstige papa vond de cursus heel erg leuk.

– Maris Sass

Mama Support

  • Spinning Babies, optimal fetal position
  • Hypnobirthing Nederland docentenopleiding
  • Dunstan Babytaal Trainer
  • Hormoonfactor Trainer
  • Stresscounselor