Doula, Zwangerschapsbegeleiding & Cursussen

Hi,

Ik ben Mandy (39), getrouwd en moeder van Denn. Naast doula ben ik een gepassioneerd geboortewerker. Ik vind geboorte echt magisch, een wonder van moeder natuur. Met veel plezier deel ik mijn liefde voor geboorte graag met anderen. Wat mij typeert is een open blik naar de wereld. Als Doula ben ik positief, liefdevol betrokken en professioneel.

Toen ik in 2015 tegen alle verwachtingen in zwanger bleek te zijn, kon ik mijn geluk niet op! Tijdens mijn zwangerschap was ik mij heel bewust van de connectie met mijn baby. Ik verdiepte me in natuurlijke zwangerschap en geboorte en bereidde me, samen met mijn man, bewust voor op de komst van ons kindje.

In 2016 werd Denn thuis geboren tijdens een prachtige bevalling. Er heerste een sfeer van rust en vertrouwen en ik voelde me gesteund; alle factoren om vanuit mijn eigen kracht te kunnen bevallen.

Vertrouwen en innerlijke kracht

“Precies dat gevoel wilde ik vanaf dat moment doorgeven aan andere moeders, zodat zij ook met een trots en fijn gevoel terug kunnen kijken op de geboorte van hun kindje.”

Kennismaking plannen?

Mama Support

Voor mijn zwangerschap ondersteunde ik vrouwen, als hormonaal balanscoach in hun zoektocht naar een vitaler leven. Toen ik zelf moeder werd, realiseerde ik me des te meer hoe belangrijk de basis voor de verdere ontwikkeling van een baby is. In mijn ogen begint dit bij de moeder. Dit is hoe Mama Support is ontstaan. Hoe een moeder zich fysiek, emotioneel en mentaal voelt (al tijdens haar zwangerschap) is erg belangrijk. Zij is immers de belangrijkste persoon in het leven van haar baby. 

Jouw bewuste keuzes

Je zult merken dat je tijdens je zwangerschap veel informatie en adviezen krijgt, waardoor het niet altijd makkelijk is om daarin je eigen stem te vinden en bewuste keuzes te maken. Ik vind het heel mooi dat ik moeders en vaders, in deze belangrijke periode mag begeleiden. Te zien hoe zij hun eigen keuzes gaan maken en hoe zij zich gehoord en gesteund voelen in de tijd rondom de geboorte van hun kindje. 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op. Ik ontmoet je graag!

Liefs Mandy 

De geboorte van Benjamin

De vraag aan Mandy of ze bij onze bevalling aanwezig wilde zijn stelden we eigenlijk vrij spontaan. De energie klopte en het leek me ontzettend fijn om een vrouw aan mijn zijde te hebben. Iemand die weet wat ik meemaak en er voor mij en mijn partner is tijdens het hele proces.

De geboorte van Benjamin verliep compleet anders dan ik vooraf had gedacht, maar dankzij de aanwezigheid van Mandy bleef ik rustig, kon ik op mijn ademhaling blijven letten en kijk ik terug op een waanzinnig mooie en bijzondere bevalling. Mandy heeft ervoor gezorgd dat mijn partner en ik ons de gehele tijd op ons gemak voelden en we ons geen moment druk hebben gemaakt. Ik gun iedereen een doula zoals Mandy tijdens de geboorte!

De geboorte van Benjamin was extra bijzonder en mooi omdat jij erbij was – ik ben je heel dankbaar.

– Iris Jegen

Eendaagse bevalcursus

De 1-daagse cursus ‘positief bevallen’ is een mooie cursus voor als je niet veel tijd hebt, maar toch overal iets van wilt weten. De cursus geeft zowel tips en trucs voor voor en tijdens de bevalling. Mandy brengt de informatie op een leuke manier over. De cursus is van A tot Z interessant. Ondanks dat we al eerder een bevalling hebben meegemaakt, waren er toch nog een aantal nieuwe interessante weetjes. Het mooie naslagwerk dat we na de cursus meekregen hebben we nog een aantal keren goed doorgelezen. De cursus is zowel voor de vader als voor de moeder interessant. Er was alle ruimte voor persoonlijke inbreng en het stellen van vragen. We vonden het fijn dat het geen standaard ‘pufcursus’ was.

– Rowena Peters (review fb)

Avondcursus

Wij zijn heel blij dat we deze cursus bij Mandy gevolgd hebben, het is fijn om te weten hoe een bevalling verloopt en wat er dan allemaal in je lichaam gebeurt. Welke fases je tijdens een bevalling doormaakt en wat je allemaal kunt doen om zo goed mogelijk te ontspannen. We hebben veel geleerd! Vooral die massagetechnieken zullen goed van pas komen 

Mandy is heel professioneel en heeft de cursus heel fijn ingedeeld. Het waren twee gezellige avonden met een relaxte sfeer vol waardevolle informatie en tips.

Ook is het heel fijn dat de rol van de partner aan bod komt. Zo wordt je partner actief betrokken in de voorbereiding op de bevalling en hoor je wat kan hij/zij doen om de bevalling zo fijn mogelijk te maken en om te ondersteunen.

De handout die we na de cursus meekregen zullen we zeker nog een paar keer doorlezen als voorbereiding op de bevalling.

Nogmaals bedankt voor het delen van al je kennis, tips en tricks. Wij gaan vol vertrouwen en positiviteit de bevalling tegemoet 

– Laura Heusinkveld (review fb)

Mama Support

  • Spinning Babies, optimal fetal position
  • Hypnobirthing Nederland docentenopleiding
  • Dunstan Babytaal Trainer
  • Hormoonfactor Trainer
  • Stresscounselor