POSITIEF BEVALLEN

Wil jij je samen met je (geboorte)partner goed voorbereiden op jouw bevalling? Betrouwbare informatie krijgen over de bevalling – in elke setting? Ontdekken wat belangrijk is voor jou/jullie rondom de geboorte van je kindje? Een complete zwangerschapscursus volgen, zonder dat het je veel tijd kost en met alle aandacht voor jullie persoonlijke vragen? En willen jullie vanuit ontspanning en met vertrouwen de bevalling tegemoet gaan?

Dan is de cursus ‘Positief Bevallen’ echt voor jullie! 

SAMEN VOORBEREIDEN MET DÉ COMPLETE BEVALCURSUS IN DE VORM DIE BIJ JULLIE PAST!

Tijdens deze praktische en informatieve cursus ligt de focus helemaal op de bevalling. Jullie krijgen duidelijke uitleg over het geboorteproces en realistische informatie wat je kunt verwachten tijdens de bevalling. Je leert hoe jij je mentaal en fysiek zo optimaal mogelijk op kunt voorbereiden op jouw bevalling, met extra aandacht voor diverse vormen van ontspanning. Geen ‘pufcursus’, waardevolle technieken en tips vanuit mindfullnes, hypnobirthing, spinningbabies, waarmee je leert hoe je met je lichaam ‘mee kunt werken’ en hoe je (geboorte)partner hierbij van grote steun kan zijn. 

Is dit niet je eerste zwangerschap, dan is dit een hele fijne opfriscursus.

We hebben er bewust voor gekozen om deze review na de bevalling te schrijven. De privécursus is het beste wat we konden doen voor de voorbereiding van onze bevalling. Nadat bekend werd dat we ingeleid zouden worden meerdere keren contact gehad met Mandy voor extra tips. Mandy staat altijd voor je klaar en neemt alle tijd om ervoor te zorgen dat je in je bubbel blijft. Ook heeft ze enorm veel kennis waarmee ze alle vragen heel zorgvuldig en meedenkend kan beantwoorden. Ze straalt een enorme rust uit die we mee hebben genomen naar de bevalling. We hebben dankzij deze cursus een zeer positieve terugblik op onze bevalling. Je krijgt alle tools mee om de regie in eigen handen te kunnen houden. Dit geldt voor beide ouders. Kortom; absoluut een aanrader!!

Y. Dar

 

Volg de cursus Positief Bevallen samen op een moment dat het jullie uitkomt. Tijdens de privécursus is er alle ruimte en aandacht voor jullie persoonlijke situatie en vragen.

Door de privésetting wordt de informatie van de cursus ‘Positief Bevallen’ flexibel ingezet op wat er bij jullie speelt. Hierdoor is er voldoende ruimte voor jouw/jullie emotionele en mentale beleving van de zwangerschap, bevalling en ouderschap. In het uitgebreide naslagwerk is alle praktische informatie terug te lezen.

In de kraamperiode blikken we in alle rust terug op jouw/jullie ervaring van de bevalling.

 

Wij zijn mandy heel erg dankbaar.
We hebben de positief bevallen privecursus bij haar gevolgd en vonden deze heel erg fijn. Tijdens de cursus hebben we zo veel geleerd en hebben we samen gewerkt aan ons beeld en onze kennis van bevallen waardoor we ons echt voorbereid voelde. Ook mijn partner voelde zich na de cursus echt voorbereid hij had praktische ding die hij zou kunnen doen en daarnaast groeide het vertrouwen in elkaar omdat we samen konden oefenen met bepaalde technieken.
Toen uiteindelijk mijn bevalling helemaal anders zou gaan lopen als dat ik gewenst had was mandy er weer om ons te helpen voorbereid de inleiding in te gaan. Ze gaf mij de informatie die ik nodig had en het vertrouwen dat ik het kon. We hebben goede en fijne bevalling gehad en dat komt ook zeker door de ding die we van mandy hadden geleerd.

Anne Hendriksen

Mandy is een ontzettend fijne vrouw. We hebben een privé cursus bij haar afgenomen en dat is erg goed bevallen. Ons kindje ligt in stuit en ze heeft ons hier bruikbare oefeningen voor mee gegeven (om hem te laten draaien). Ook verder heeft ze in deze privé cursus echt naar onze specifieke situatie gekeken, verder op weg geholpen, adviezen gegeven waarmee we rekening kunnen houden in het ziekenhuis, ademhalingstechnieken, massagetechniek, etc. Dit geeft meer rust en vertrouwen in het tegemoet gaan van de bevalling/keizersnede.
Mandy zelf is een nuchtere en lieve vrouw. In onze ogen geen “zweverig” persoon, maar absoluut wel ruimdenkend!
Mocht iemand in mijn omgeving een doula of bevallingscursus zoeken, dan zal ik Mandy zeker aanraden!!

Jorien Zweverink

 

Na het volgen van deze cursus weten jullie…

♡ Wat de verschillende fases van de geboorte zijn en hoe je ze kunt herkennen

♡ Wat er in je lijf gebeurt tijdens je bevalling

♡ Wat super belangrijk is om het geboorteproces te bevorderen

♡ Hoe het ‘angst-spanning-pijn’ principe werkt en hoe je dit kunt ombuigen naar vertrouwen en ontspanning

♡ Hoe je de optimale ligging van je baby kunt beïnvloeden

♡ Welke ademhalings-, ontspanningstechnieken en houdingen jou helpen je weeën op te vangen

♡ Hoe jouw (geboorte)partner je optimaal kan ondersteunen in elke fase van de geboorte,

♡ Welke bevalhoudingen je, in welke situatie, kunt gebruiken

♡ Wat je kunt doen als je bevalling anders verloopt als je had gehoopt

♡ Wat het verschil maakt voor goed persoonlijk ‘geboorteplan’

♡ Hoe jullie het gouden uur met jullie baby optimaal kunnen beleven

♡ Wat jullie nodig hebben om goed terug te kijken op je bevalling, ongeacht het verloop!

 Praktische informatie

 

Duur: 2 x 2.5 uur + 45 minuten na de bevalling

Locatie: De privécursus wordt bij jullie thuis gegeven

Kosten: €395,-*

Inclusief:

♡ Uitgebreide hand-out, als naslagwerk van de cursus en extra informatie voor de eerste periode met je baby

♡ Werkboek ‘geboortevoorkeuren’; een fijne tool om je eigen wensen met betrekking tot je bevalling in kaart te brengen

♡ Hulp bij het opstellen van jullie ‘geboorteplan’ waarin duidelijk is voor elke zorgverlener wat jullie echt nodig hebben om goed terug te kunnen kijken op de bevalling

♡ Mama Support goodiebag

♡ Support via app of telefonisch, tot aan je bevalling

♡ Postpartum sessie in kraamperiode om jullie bevalervaring na te bespreken

* Informeer voor eventuele vergoeding (en voorwaarden) bij jouw verzekeraar.

* Het cursusbedrag is excl. reiskosten (a €0.39 p/km) en eventuele parkeerkosten.

Mandy heeft een warme, natuurlijke, transparante en kundige manier van begeleiden/coachen. Hiermee heeft ze ons geholpen de bevalling met meer vertrouwen tegemoet te gaan. Wij bevelen haar individuele cursus “Positief Bevallen” (of als opfriscursus) dan ook van harte aan!

Stijn & Inge

Inge van Wandelen