Doula begeleiding

Een doula (geboortecoach) begeleidt jou en je partner in een persoonlijk traject naar de geboorte van jullie kindje. Tijdens de bevalling biedt de doula continue ondersteuning, bewaakt ze jullie wensen en helpt ze jullie herinneren aan jullie keuzes. In dit traject sta jij centraal, met als doel dat jij – samen met je partner-  zoveel mogelijk van dit bijzondere monent kunnen genieten.

De voordelen van een doula bij je bevalling:

Een doula is er voor iedere zwangere vrouw, of je nu alleenstaand bent of samen met je partner een kindje verwacht. Ook maakt het niet uit of je thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis bevalt. De aanwezigheid van een doula vermindert angst en spanning bij de moeder, wat een positieve invloed heeft op het geboorteproces. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de continue één op één begeleiding van een doula tijdens je bevalling een groot verschil kan maken, zoals een kortere bevallingsduur en minder behoefte aan pijnbestrijding. Andere positieve effecten zijn:

♥︎ Actievere betrokkenheid van de partner bij de geboorte.

♥︎ Moeder (en partner) kijken positiever terug op de geboorte.

♥︎ Minder postnatale depressies in de eerste weken na de geboorte.

%

minder weeën opwekkende middelen nodig.

%

minder verzoek om pijnstilling (ruggenprik).

%

minder keizersneden.

De Doula’s

Sinds januari 2019 werk ik als doula-duo samen met Vivienne Schenk, als De Doula’s.

Wij staan jou en je partner bij in het proces van zwangerschap en geboorte, door er voor jullie te zijn en steun te geven waar jullie die nodig hebben. We werken samen naar de bevalling toe, tot een punt dat jij er met vertrouwen ingaat. Een voorbereiding in de breedste zin van het woord. In de laatste weken van de zwangerschap zijn wij 24/7 bereikbaar en beschikbaar voor jullie. 

Tijdens de gehele bevalling (zolang als gewenst) is de doula aanwezig voor continue emotionele ondersteuning gecombineerd met bijvoorbeeld massagetechnieken, ademhalingsoefeningen, visualisaties, suggesties voor een betere houding en dergelijke. We bieden geruststelling,  bemoediging, comfort en vertrouwen. In samenwerking met de verloskundige of gynaecoloog en samen met jouw partner zijn we een team om jou, de barende vrouw, optimaal te ondersteunen.

Positiviteit, rust en vertrouwen

… kunnen jullie verwachten van De Doula’s. 

Wij zetten ons in voor:

  • een zo ontspannen mogelijke zwangerschap,

  • een zo ‘vlot’ of prettig mogelijke bevalling, in een zo prettig mogelijke omgeving,

  • een zo goed mogelijke start voor jullie kindje, en jullie start samen,

  • de hechting tussen jou en je kindje

  • een spoedig herstel van jou als mama

  • een mooie geboorte-ervaring van jullie samen,

  • het vergroten van jullie geluksgevoel.

De begeleiding is ingesteld op jullie wensen en behoeften, en het is dus altijd een uniek proces. Dat maakt het altijd bijzonder, ook voor ons.

Wil je meer weten over doula-begeleiding, de kosten, heb je vragen of wil je een vrijblijvende gratis intake plannen? Kijk verder op de website van De Doula’s.

Tot een jaar voordat we het prachtige nieuws kregen dat we zwanger waren hadden we nog nooit van het principe ‘doula’ gehoord. Via via kwamen we bij De Doula’s terrecht. Gelijk voelde het contact bij beide al erg vertrouwd aan en wist ik (Cindy) dat ik heel erg graag in dit prachtige proces, deze levensveranderende fase, begeleid wilde worden.

Vanaf onze eerste ontmoeting met Mandy voelde het gelijk als een cadeautje dat zij onze doula wilde zijn. Mandy is er altijd voor ons geweest en heeft ons fantastisch begeleid in de hele zwangerschap en tijdens de bevalling. Wat stond zij als een rots vol liefde naast mij.
Van te voren wisten wij niet dat je als zwangere en barende vrouw zoveel keuzes had en dankzij Mandy voelde we ons altijd gehoord en kijken wij terug op een prachtige zwangerschap en een intense bijzondere mooie bevalling.

Mandy en Vivienne zijn verrijkingen van dit bijzondere prachtige stukje van je leven, zowel voor de vrouw, de partner en zeker ook voor het wondertje in de buik.

Cindy, Sven & Deva

Alle ruimte om dit intieme moment

samen met je partner te beleven.
*Fotocredits Celien Arts Fotografie