Doula begeleiding

Een vertrouwd gezicht en continue ondersteuning tijdens de zwangerschap en bevalling biedt de steun, vertrouwen en verbinding om vanuit ontspanning te kunnen bevallen. De doula is jullie extra set handen en een ‘brug in communicatie’ tijdens de belangrijkste dag van jullie leven. Zodat jullie de focus op elkaar en het moment kunnen houden. Elke geboortebegeleiding is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften … om de geboorte van je kindje tot jouw allermooiste herinnering te maken.

De voordelen van een doula bij je bevalling

Een doula is er voor iedere zwangere vrouw, of je nu alleenstaand bent of samen met je partner een kindje verwacht. Ook maakt het niet uit of je thuis, in een geboortecentrum of in het ziekenhuis bevalt. De aanwezigheid van een doula vermindert angst en spanning bij de moeder, wat een positieve invloed heeft op het geboorteproces. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de continue één op één begeleiding van een doula tijdens je bevalling een groot verschil kan maken, zoals een kortere bevallingsduur en minder behoefte aan pijnbestrijding. Andere positieve effecten zijn:

♡ Actievere betrokkenheid van de partner bij de geboorte.

♡ Moeder (en partner) kijken positiever terug op de geboorte.

♡ Minder postnatale depressies in de eerste weken na de geboorte.

%

minder weeën opwekkende middelen nodig.

%

minder verzoek om pijnstilling (ruggenprik).

%

minder keizersneden.

Laat in mijn zwangerschap zijn wij in contact gekomen met Mandy en wat ging er een wereld voor ons open. De manier waarop De Doulas naar zwangerschap en bevalling kijken, paste totaal bij ons gevoel en de manier waarop wij de bevalling in zouden willen gaan. Na een intensief en erg prettig traject was Mandy bij onze bevalling. Zo bijzonder om te merken welke waarde een doula kan toevoegen aan een bevalling. Het vertrouwen, de steun en rustige aanwezigheid van Mandy heeft ons erg goed gedaan. Een eventueel tweede bevalling zou ik niet meer zonder doula willen doen.

~Jorien Stolwijk

De Doula’s

Sinds januari 2019 werk ik als doula-duo samen met Vivienne Schenk, als De Doula’s.

Wij staan jou en je partner bij in het proces van zwangerschap en geboorte, door er voor jullie te zijn en steun te geven waar jullie die nodig hebben. Kenmerkend voor onze werkwijze is creëren van ruimte, rust en vertrouwen, van waaruit jullie in verbinding met elkaar en jullie baby kunnen voorbereiden op een positieve bevalervaring. In de laatste weken van de zwangerschap zijn wij 24/7 bereikbaar en beschikbaar voor jullie. 

Tijdens de gehele bevalling (zolang als gewenst) is wij aanwezig voor continue emotionele support o.a. gecombineerd met ondersteuning zoals massage, ademhaling, houdingen voor het versoepelen van jouw bevalling en natuurlijke pijnbestrijding. Wij zetten ons in voor een fijne sfeer in de geboortekamer door geruststelling,  bemoediging, comfort, vertrouwen en prettige samenwerking met de verloskundige of gynaecoloog. Samen met jouw partner zijn we één team om jou, de barende vrouw, optimaal te ondersteunen.

Positiviteit, rust en vertrouwen

Wij zijn er voor jou en zetten ons in voor: 

♡ een zo ontspannen mogelijke zwangerschap,

♡ een positieve bevalervaring, in een zo prettig mogelijke omgeving,

♡ een zo goed mogelijke start voor jullie kindje, en jullie start samen,

♡ de hechting tussen jou en je kindje

♡ een spoedig herstel van jou als mama

♡ een mooie geboorte-ervaring van jullie samen,

♡ het vergroten van jullie geluksgevoel.

Elke begeleiding is ingesteld op jullie situatie / wensen en behoeften, dus altijd een uniek proces. Dat maakt het altijd bijzonder, ook voor ons.

Wil je meer weten over doulabegeleiding, de kosten, heb je vragen of wil je een vrijblijvende gratis intake plannen? Kijk verder op de website van De Doula’s.

Tot een jaar voordat we het prachtige nieuws kregen dat we zwanger waren hadden we nog nooit van het principe ‘doula’ gehoord. Via via kwamen we bij De Doula’s terrecht. Gelijk voelde het contact bij beide al erg vertrouwd aan en wist ik (Cindy) dat ik heel erg graag in dit prachtige proces, deze levensveranderende fase, begeleid wilde worden.

Vanaf onze eerste ontmoeting met Mandy voelde het gelijk als een cadeautje dat zij onze doula wilde zijn. Mandy is er altijd voor ons geweest en heeft ons fantastisch begeleid in de hele zwangerschap en tijdens de bevalling. Wat stond zij als een rots vol liefde naast mij.
Van te voren wisten wij niet dat je als zwangere en barende vrouw zoveel keuzes had en dankzij Mandy voelde we ons altijd gehoord en kijken wij terug op een prachtige zwangerschap en een intense bijzondere mooie bevalling.

Mandy en Vivienne zijn verrijkingen van dit bijzondere prachtige stukje van je leven, zowel voor de vrouw, de partner en zeker ook voor het wondertje in de buik.

Cindy, Sven & Deva

Alle ruimte om dit intieme moment

samen met je partner te beleven.