De geboorte van je kindje is een van de meest bijzondere en intense ervaringen in je leven. Het is misschien wel het ultieme loslaten; vertrouwen op je lichaam en jezelf overgeven aan je oerkracht. Hoe de geboorte ook verloopt, je wilt hier graag positief en met een trots gevoel op terugkijken. Ik help je graag om deze ervaring zo mooi mogelijk te maken. Een vrouw die zich gesteund en gehoord voelt tijdens de bevalling, kijkt namelijk vaak positief terug op dit mooie moment in haar leven. Als Doula begeleid ik jou, en je partner, tijdens je zwangerschap en bij de geboorte van je kindje. Jouw wensen en behoeften staan hierbij altijd centraal, jij kent je lichaam immers het beste. Hoe de bevalling ook verloopt, mijn wens is om jou met een positief gevoel terug te laten kijken op dit bijzondere moment. 

  

 

Per 1 januari 2019 als duo: De Doula’s

De voordelen van een Doula bij je bevalling:

Een Doula is er voor iedere moeder, of je nu alleenstaand bent of samen met je partner een kindje verwacht. De aanwezigheid van een Doula vermindert angst en spanning bij de moeder, wat een positieve invloed heeft op het geboorteproces. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de continue één op één begeleiding van een Doula tijdens je bevalling een groot verschil kan maken, zoals een kortere bevallingsduur en minder behoefte aan pijnbestrijding. Andere positieve effecten zijn:

♥︎ Actievere betrokkenheid van de partner bij de geboorte.

♥︎ Moeder (en partner) kijken positiever terug op de geboorte.

♥︎ Minder postnatale depressies in de eerste weken na de geboorte.

%

minder weeën opwekkende middelen nodig.

%

minder verzoek om pijnstilling (ruggenprik).

%

minder keizersneden.

Alle ruimte om dit intieme moment

samen met je partner te beleven.
*Fotocredits Celien Arts Fotografie

Kennismaken

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we wat jouw wensen en behoeften zijn rondom de bevalling en leg ik uit wat ik voor jou (en je partner) kan betekenen. Wanneer er een wederzijdse klik is en we dit avontuur samen aangaan, leren we elkaar tijdens je zwangerschap in een aantal gesprekken beter kennen. Graag wil ik meer over jou als persoon te weten komen en hoe jij het beste kunt ontspannen zodat ik je tijdens de bevalling nog beter kan begeleiden.

Tijdens de gesprekken gaan we in op het geboorteproces en bespreken we alle keuzes en mogelijkheden die jij hebt. In het ‘geboortevoorkeuren plan’ leggen we vast wat jij belangrijk vindt en wat bij je past maar ook praktische zaken zoals baringshoudingen, ontspanningsoefeningen en massagetechnieken komen aan bod. Ik geloof niet dat er één manier is om je voor te bereiden op de komst van je kindje. Wat goed werkt voor de een, hoeft niet te werken voor de ander. Het gaat om bewustwording van wat jij belangrijk vindt en hierin je eigen keuzes (durven) te maken.

Je (geboorte)partner speelt een belangrijke rol in dit proces, ik ben er daarom voor jullie beiden. Ik vind het heel belangrijk dat hij of zij zich betrokken voelt. De geboorte van een kindje kan, vooral wanneer het jullie eerste kindje is, best spannend zijn! Ik ben er daarom ook om de vragen van je partner te beantwoorden en zorg ervoor dat hij of zij wat rust kan nemen wanneer dat nodig is. Ik ben absoluut geen vervanger voor je partner tijdens de bevalling en geef jullie alle ruimte om dit intieme moment samen te beleven.

 “Het maakt mij niet uit of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen, natuurlijk of via een geplande keizersnede. Ik vind het belangrijk dat je weet dat je keuzes hebt en vertrouwt op datgene wat jij belangrijk vindt. Ik ben er voor je en steun je de hele weg.”

Doula Support tijdens je bevalling

Als je merkt dat de baby eraan komt, dan bel je mij. We ontmoeten elkaar bij jou thuis of in het ziekenhuis en daarna zal ik continu aanwezig zijn, totdat je baby geboren is. Omdat ik jou inmiddels zo goed ken, weet ik op welke manieren ik je kan ondersteunen ter bevordering van het geboorteproces. Ik speel in op de ontwikkelingen gedurende de geboorte en kan goed aanvoelen wat je nodig hebt zodat je vanuit je eigen kracht en intuïtie je kindje kunt baren. Hierbij vind ik het belangrijk dat jij zelf de regie en een gevoel van autonomie houdt. Ik luister, denk mee, stel gerust en ondersteun wanneer nodig. Denk hierbij aan het zoeken naar prettige en effectieve houdingen tot het geven van een (rug)massage. Ik help je te ontspannen zodat jij nog beter naar je lichaam kunt luisteren. Op die manier kun jij vol vertrouwen meegaan in de flow van je bevalling. Op dit moment, waarop jij op je sterkst en tegelijk kwetsbaar bent, sta ik met beide benen op de grond om je emotioneel en fysiek te ondersteunen wanneer dat nodig is. Jij kunt alle zorgen en onzekerheden loslaten en je 100 procent focussen op je bevalling.

♥︎ Wanneer het anders verloopt dan dat je van tevoren had gedacht of gehoopt, kan mijn aanwezigheid een gevoel van rust en vertrouwen geven. Ik ben er om continu een fijne en kalme sfeer te bewaren, je kunt ieder moment op mij rekenen. Ik ben er voor je gedurende de hele bevalling en ga pas weg als jij en je baby helemaal gesetteld zijn.

Doula Support na de geboorte

Na de geboorte kom ik bij je langs. We praten na over de bevalling en hoe jij (en je partner) deze hebt ervaren. Ook ontvang je jouw geboorteverslag, waarin ik de belangrijkste details en mooiste momenten heb opgeschreven.

Jij als kersverse moeder verdient support en steun van je omgeving, ook wanneer de kraamhulp weg is. Er komt veel op je af en zowel jij als je partner moet wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Twee weken na de geboorte maken we nog een afspraak om te zien hoe het met jullie gaat en of ik nog tips kan geven of extra ondersteuning kan bieden, zodat je in alle rust en vol vertrouwen kunt genieten van de eerste tijd samen met je pasgeboren baby.

 “Omdat elke (zwangere) mama persoonlijke support verdient”

Heb je een vraag over Doula support of wil je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Neem gerust contact met mij op. Ik kijk graag samen met jou wat ik voor je kan betekenen.
Je kunt het beste even bellen of een whatsapp-berichtje sturen naar 06-52446684 of vul onderstaand formulier in om een kennismakingsgesprek in te plannen.

“Lieve Mandy,

De geboorte van Benjamin was extra bijzonder en mooi omdat jij erbij was. Dank je wel!” Iris

Benieuwd naar de opties?

Plan je kennismaking in

11 + 14 =